Monopol i Kina

07/09/12 16:53:35 SHANGHAI, originally uploaded by 2 dogs.

Denna blogg ligger nu på www.atlarsson.com/blog. Gå dit för att läsa nya poster.

Idag när jag var ute och gick i Shanghai snubblade jag på denna försäljare. Monopol och Kina ar ju ett känt begrepp, då det ofta talas om många olika typer monopolistiska strukturer i den kinesiska ekonomin.

Jag har en minnesbild av att jag för ett par år sedan läste någonstans att det blivit tillåtet att börja sälja spelet MONOPOL i Kina. Detta har innan, på grund av sitt ‘känsliga politiska’ innehåll, varit förbjudet.
Men så idag så ser jag en försäljare som bjuder ut, med stor sannolikhet, piratkopierade MONOPOL spel till försäljning. Vad kostade det då? Omkring 50 svenska kronor.

MONOPOLet är brutet! Antagligen till stort förtret för Hasbro, Inc. som har rättigheterna till spelet MONOPOL. Men å andra sidan…sist jag spelade MONOPOL var med mormor för en sådär 25 år sedan…

Annons

Ett svar till “Monopol i Kina

  1. Hejsan,

    Ja ja – säg mig var i världen som monopolspelet säljs – där det inte finns Monopol i samhället också. Det starkt USA-influerade Kina – sedan sisådär ca 20 år tillbaka – har väl bara att finna sig i att Nu är Kina också en bricka i det spelet, kanske… 🙂

    Ha det…
    vännen Josef

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s