Kameror och speglar

06/07/19 22:27:14 SHANGHAI, originally uploaded by 2 dogs.

Denna blogg ligger nu på www.atlarsson.com/blog. Gå dit för att läsa nya poster.

Så var då den första (utöver 11-0 till Tyskland i mötet med Argentina) eventuella skandalen ett faktum. Det var inte doping, barn som drillas för hårt i träning utan det handlar om buggning samt smygfilmning av det danska landslagets träningar. Det blir riktigt spännande när man i DN kan läsa att ”smygfilmat lagets stängda träningar med hjälp av speglar”. Jag hoppas att Danmark snarast kan presentera bevis som stöd för sina anklagelser.

I Kina får ovanstående uttalande också en politisk dimension. Att kinesiska medborgarna är kamera övervakade är ett känt faktum. Det är bara att höja blicken från gatunivå, så ser man en mängd bevaknings kameror. En vän som jobbar inom den högteknologiska sektorn säger att det finns långt gångna planer på att installera ett kamerasystem med ansikts igenkänning på prov i Shanghai. Vi får se hur det blir med det då Shanghai är en stad i Kina ,ett land, som surrar av rykten.

Dock är kamera övervakning även på frammarsch i Sverige. Enligt P1s Studio Ett (sändnings datum 2007-09-11) så överväger man att installera övervaknings kameror i ett bostadsområde i Göteborg.

Kameran på bilden ovan behöver inte speglar. Jag har en gång varit i ett kontrollrum för den här typen av kameror och måste säga att det är väldigt imponerande utrustning. Kameran kan rotera i 360 grader och har väldigt kraftig zoom. Den kan programmeras för att svepa av vissa områden samt även styras manuellt. Bild kvaliteten är fantastisk.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s