Shanghai väntar på tyfonen Wipha…

07/09/18 22:06:28 SHANGHAI, originally uploaded by 2 dogs.

Bildtext: Man springer över ett övergångsställe i shopping distriktet Xujiahui då Shanghai förbereder sig för ankomsten av tyfonen ”Wipha”

Denna blogg ligger nu på www.atlarsson.com/blog. Gå dit för att läsa nya poster.

Tyfonen ”Wipha” rör sig så sakteliga mot Shanghai. Enligt kinesisk media så är den den kraftigaste tyfonen under det senaste decenniet. Svenska tidningar rapporterar om 200000 evakuerade människor, påpekas skall dock att dessa inte bor i Shanghai utan snarare längs med kustområdet . SvD skriver att ”Shanghais befolkning hotet med stor fattning. Ingen hamstring av mat, vatten, filtar eller annan materiel har förekommit”. Enligt DN kommer tyfonen att anlända tidigt på onsdag morgon lokal tid

Personligen är jag inte speciellt orolig, och har inte märkt av att tyfonvarningen har haft någon större inverkan på det dagliga livet i Shanghai. Det har möjligen varit något värre rusningstrafik och lite mindre folk på gatorna under kvällen än vanligt.

Ovanstående text till trots har dock en bar i Shanghai anordnat ett ”Tyfon party” som nu pågår för fullt, dock utan min medverkan…

UPPDATERING 07/09/19 08:30 (lokal tid)

Tyfonen befinner sig ännu söder om Shanghai och väntas komma till Shanghai ikväll. Utomhus blåser det en varm fuktig vind för tillfället, och himlen är grå och regntung (dock utan fallande regn). Mer grafisk information och prognoser kan finnas här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s