Musicalen ”Mamma Mia” flyttar till Kina

06/09/17 00:26:56 SHANGHAI, originally uploaded by 2 dogs.

Denna blogg ligger nu på www.atlarsson.com/blog. Gå dit för att läsa nya poster.

Expressen rapporterar att musikalen ”Mamma Mia” är på väg till Kina. Enligt artikeln hävdar teaterproducenten Sir Cameron Mackintosh att ,”Asien är de stora marknaderna för shower de kommande åren”. Faktum är att ”Mamma Mia” redan haft premiär i Kina, så den stängda marknaden Expressen talar om verkar ha haft dörren på glänt. Svd har mer information och påtalar att Mackintosh kommer att genomföra kinesiska uppsättningar av kända musikaler.

Musik scenen i Kina rör på sig så sakteliga. Under de 7 åren jag bott i Shanghai har utbudet blivit mer diversifierat och lättare att tillgodogöra sig. Bilden ovan är tagen på 2006 års upplaga av ”1234 Rockfestival” här i Shanghai. Festivalen är återkommande och kommer i år att hållas den 2-4 Oktober. Beijing har haft ett mycket mer utvecklat musik liv, med en aktiv punk och (mycket mindre) skinhead scen. På festivalen försökte jag förstå vad det innebär att vara skinhead i Kina (genom samtal med en kille iklädd en ”SKINHEAD STOCKHOLM” sweatshirt), men det skall erkännas att jag blev inte riktigt klar över vad det innebar.

Dock vill jag påpeka att 1981, som den första västerländska populär musikern, besökte den franska artisten Jean-Michel Jarre Kina och uppträdde i Beijing och Shanghai. Besöket resulterade i skivan ”Concerts in China”.

UPPDATERING: Svd skriver att det handlar om kinesiska uppsättningar, vilket lägger ett annat perspektiv på det hela…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s